Kiadó apartmanok télen-nyáron!

 Kérdése van? Hívjon minket! +36-30-4848-186                                                                                

2022.05.12 17:23

Újra vár a balatoni nyár!

Újra vár a balatoni nyár!

Neked mi jut eszedbe a Balatonról? Alighanem a strandolás, a vízibiciklizés vagy éppen a napozás. Nem csoda, hiszen Közép-Európa legnagyobb tavának partján általában ezen elfoglaltságoknak hódolnak a nyaralók. Májusban és június elején azonban még nem mindig olyan meleg a tó vize, hogy jól essen bemerészkedni egy gyors csobbanásra vagy fejest ugrani a vízibicikliről, így érdemes más alternatívák után nézni – mi pedig tudunk ajánlani néhányat!

 

A balatonkenesei Regatta Apartman mindössze 150 méterre helyezkedik el a vízparttól, ugyanakkor hatalmas kertjében is napfürdőzhetünk a zöld pázsiton, ha éppen úgy tartja kedvünk, ebéd gyanánt pedig meglátogathatjuk a Strand tér büféinek egyikét, ahol nem csak a megszokott hekk-hamburger-hot-dog triumvirátusból válogathatunk, megkóstolhatjuk az ínyenc főételeket és a desszertlapon sem csak a klasszikus palacsinta kapott helyet.

 

Autóba ülve, de akár vonattal közlekedve is könnyedén elérhető a szomszédos Balatonfűzfő: itt ismét csak hangulatos vendéglők, valamint aktívabb programok is várnak. A Balatonibob Szabadidőparkban nem csak a sebesség megszállottjai érzik majd jól magukat, a fák tetején található mászópályákon bárki próbára teheti erejét, ügyességét és bátorságát. Ez nem a tériszonyosok programja, ahogy a Sherpa Kalandpark sem, amely szintén remek kikapcsolódást nyújt az egész családnak.

 

Egy élményekkel teli nap után, este megcsodálhatjuk a balatoni naplementét, hogy utána belevessük magunkat az éjszakába: június 24-25-én a Pannónia Folk Feszt helyszínéül szolgál Balatonkenese, míg júliusban a Muzsikáló Tájház koncertsorozat alkalmaira látogathatnak el a kulturális élményeket kereső vakációzók.

 

A kerékpározás az utóbbi években a Balaton egyik legnépszerűbb programjává vált: a tó vonzáskörzetében több száz kilométernyi kitáblázott bicikliút található, a Balaton körbetekerése pedig óriási kihívást jelentő egy- vagy többnapos program. Néhány óra cangázás után még a – hidegebb vízben történő – fürdés is jobban eshet, főleg, ha megcélozzuk a balatonkenesei Vak Bottyán strandon található Water World Kenese-t: az vízipark felejthetetlen élményt nyújt kicsik és nagyok számára egyaránt!

 

A gyermekekre pedig még egy szuper program vár május utolsó vasárnapján: a balatonkenesei Gyermeknap! Kutyás bemutató, ugrálóvár, arcfestés és játszóház – minden adott, hogy felejthetetlen délutánban legyen része a legkisebbeknek!

 

 

 

 

Felejthetetlen vakációra vágysz? Akkor jó helyen jársz!

Balatonkenese, Regatta apartman